over the past 17 years, i’ve had the honor of collaborating with this remarkable couple (let’s call them richard and natalie) on a series of unforgettable design journeys. from their stunning tel aviv vacation home to previous abodes in the city and suburbs, our design team has developed an intimate understanding of their discerning tastes.

this westchester residence marks our fifth project together, and it’s a masterclass in materiality, texture, and silhouettes. here, tranquility and contemporary allure coexist, infusing their now full-time suburban lifestyle with the very essence of their vibrant years in the city.

project scope & challenges

this project held special significance as richard and natalie were upsizing from their beloved “country home” and transitioning into a larger residence within the same neighborhood. their vision for their new space: an inviting atmosphere that embraced the balance of both working and entertaining.

  • create an open-concept floor plan
  • all new furnishings and fixtures throughout
  • flexible spaces conducive to entertaining
  • custom fireplaces on both levels
  • a dedicated home office
  • a lower level bar area built for entertaining

grab your beverage of choice and settle in as we unveil the exquisite details of richard and natalie’s newly fabulous abode…

bright and modern kitchen

ahh… to step into this inviting sanctuary is to enter a world of possibility. glancing through the entry hall, the heart of this contemporary haven unfolds into an open-concept design, ideal for entertaining and fostering connection effortlessly. bathed in natural light, soft neutrals reign supreme, setting the vibe for the captivating reveal beyond.

in the kitchen, satin gold cabinetry shimmers with a touch of modern luxury, catching the light from nearby windows and the skylights above. a palette of steel blue and light cream continues, creating a sophisticated yet energizing backdrop. crisp, clean lines unify this culinary canvas, ensuring a seamless flow from room to room.

adjacent to the kitchen, we step into the main living room, where the pièce de résistance awaits…

polished and inviting open-concept living room

as the unrivaled focal point, this custom-designed fireplace instantly draws attention. evoking a sense of drama and movement, the large-format stone stretches to the room’s full height, accentuating the architectural lines of the sloped ceiling above. designed to effortlessly transition from grand entertaining to moments of serene unwinding, this space embodies richard and natalie’s distinctive vision in its entirety.

blending form and function, custom-made wood shelving flanks the right side of the fireplace, matching the kitchen cabinet finish and marrying the two spaces together. the raw wood evokes an organic presence and becomes a stage for treasured finds, adding a touch of texture, intrigue, and a healthy dose of personal narrative.

calming yet bold primary bedroom & ensuite

in the primary bedroom, we kept the palette light and fresh, layering cream, ivory, and taupe tones and a number of different textures. an inset light feature casts a warm ambiance through the room, reminiscent of a boutique, five-star hotel.

the primary ensuite bathroom, however, is awakened by bold colors and sharp lines, creating a sanctuary ideal for beginning and ending their day. stacked, skinny tiles in deep ocean tones — deep navy, stormy blue-gray, and aquamarine — create a dramatic statement wall, giving the eye a calm and interesting place to rest. not to be missed, we designed this high-gloss vanity with a mix of drawer sizes for modern flair and practicality.

refined, bespoke entertainment space

nestled in the lower level of the home lies one of my favorite spaces — the wet bar. (you’re not surprised, are you?)

crafted for memorable evenings of camaraderie or cozy movie nights in the adjacent family room, this space epitomizes understated sophistication. subdued tones of dusky blue and shades of grey establish a tranquil backdrop, providing the ideal setting for bespoke accents to quietly radiate their charm.

a sculptural masterpiece crowns the bar—a linear pendant with subtle curvature, layers, and artful allure. it bathes the room in a soft yet merry glow. with custom cabinetry, thoughtfully integrated underfoot lighting, and open shelving that showcases richard and natalie’s finest selections, every element contributes to the room’s warmth, elegance, and conviviality.

the verdict?

carefully curated spaces weave a character-filled narrative for richard and natalie’s newly renovated suburban sanctuary. executed with our unparalleled savoir faire, the design aligns perfectly with their vision and style. we can practically hear the clinking of glasses as they stir up crafted cocktails by the fire, creating new memories with loved ones in this haven they now call home.

feeling inspired by this suburban home renovation? yours could be next. reach out, and let’s start the conversation.

darci hether interior designer signature